Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina darttoernooi 2018 Inbloasavond Beierse avond 33 jarig jubileum Activiteiten & Commissieleden spuitbal 2011 Carnaval door de jaren heen CD Serenade wim van boxtel Kerstmiddag kerstborrel Elf Elf Bal 2012 Elf Elf Bal 2013 Sint Optredens Historie Leden Muziek Stamcafe Gastenboek Contact 

Historie

Historie

MuziekIn de eerste jaren van de muziekkapel sloot zij zich aan bij de herkenbare carnavaleske muziekstijl die door andere verenigingen werd gehanteerd.Het huidige repertoire van Tèd Zat is te omschrijven als vlot, swingend en dynamisch al hoe wel de laatste tijd ook enige nummers uit de top 40 zijn bijgevoegd.

AcitviteitenVanaf het prille begin staat Tèd Zat midden in het carnavalsgebeuren middels het organiseren van het Koemelken, vlotraces op de Dommel, skeeler- en fietstochten, de jaarlijkse Inbloasavond (op de zaterdag dichts bij de12de december)en het deelnemen aan evenementen van andere verenigingen in en buiten St. Michielsgestel.Vanaf het 1e jaar werd ook deelgenomen aan de carnavalsoptochten met een carnavalswagen. Omdat er geen muziek gemaakt werd, doordat slechts één lid een muzikale achtergrond had,werd dit als een groot gemis ervaren en besloten dat Tèd Zat zich in zijn 2de jaar met een muziekkapel zou presenteren. in de jaren erna zaten we vaak als officieuze hofkapel op de Prinsenwagen.Tèd Zat trok rond met drie nummers. Memorabel is dat er in dit jaar wel discussie ontstond over de volgorde van de nummers bij een optreden. Momenteel heeft onze kapel 19 leden en heeft de muziek een centrale plaats ingenomen binnen T'èd Zat.

ThuiscaféNadat het oprichtingscafe, ’t Stuupke, was ingenomen door ambtenaren werd het nieuwe clubhuis cafe ’t Smidje aan de Ruwenbergstraat.Na een aantal jaren doorgebracht te hebben bij Café 't Smidje moesten we weer op zoek naar een ander home, omdat een nieuwe eigenaar er een disco "Shooters "van gemaakt heeft.Het nieuwe home werd "Cafe De Tierelier" aan de nieuwstraat. Helaas moesten we naar 1 jaar vanwege sluiting weer verkassen.Ons huidig thuiscafé is Cafe/Zaal Overberg gelegen aan de st Michielsstraat nr. 2 te Sint Michielsgestel.We zitten nu heel fijn hier en hopen hier ook heel lang te blijven.

Carnavalsvereniging Tèd Zat is ontstaan uit een vriendenclub, waarvan sommigen elkaar al kennen van de kleuterschool, die regelmatig bij elkaar kwam in hetzelfde café en opgericht op 29 oktober 1982.Tijdens de oprichtingsvergadering werd het grootste deel van de tijd in beslag genomen met het bedenken van een naam voor de nieuwe carnavalsvereniging, totdat een van de leden zei dat er nog ‘Tèd Zat’ was om een naam te bedenken.En zie, de naam was ontstaan. Sinds haar oprichting is het ledenaantal gestaag toegenomen tot een aantal van 40 leden. Kenmerkend voor Tèd Zat is de gemoedelijke sfeer en het zijn van één club.

Met vrachtwagen en aanhanger gingen wij tijdens carnaval de gestelse café s bezoeken.C.V. Tèd-Zat

als u onze site bekeken hebt kunt u via deze link ons fotoalbum bekijken.


http://tedzat.magix.net/album/alle-albums/